sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Ne pienet yksityiskohdat

Tänään on tullut tosiaan tehtyä joulua kotiin ihan urakalla. Tämä joulukuun harmaus on jotenkin vienyt joulutunnelman ihan totaalisesti ja pienellä "pakolla" olen yrittänyt luoda kotiin joulutunnelmaa.
No tätä maisemaa kun katselee niin en paljon jouluntunnelmaa löydä, varsinkin kun omassa mielessa on kuva jostain tällaisesta joulumaisemasta :)



Eteisen ovi sai osakseen seuraavat koristeet. Kun olin pjeni meidän äiti laittoi kodin seinille tämän tyylisiä julisteita joulun tunnelmaa luomaan. Tämä perinne on säilynyt suurimmalla osasta lapsista :)

Keittiön seinää koristaa seuraava juliste


Lanttulaatikot on saatu valmiiksi, porkkanalaatikot on vielä uunissa valmistumassa.


Tonttuset ovat myös löytäneet oman paikkansa.




 Kyllä se joulu sieltä tulee, vaikka maisema masentaa :)














lauantai 14. marraskuuta 2015

Sjy:n kakkospaketti

Taas oli tullut pakettikortti, oli niin mukava yllätys. :) Harmi vain, että olin sen verran myöhään eilen kotona että Siwa oli jo ehtinyt sulkea ovensa, enkä pakettia saanut haettua.

Tällä kertaa paketista kuoritui seuraavia juttuja:



Piparkakkutalon muotti ja leivontalusta, ihan tarpeellinen mulle. :D En ole koskaan edes yrittänyt tehdä piparkakkutaloa, kun pelkään sen sulan sokerin kanssa touhuamista. Tuossa oli sen verran simppeli tekniikka, ja jos on hyvä tuuri, niin sitä sokerin sulattamista ei tarvitse ollenkaan. Menee ehdottomasti opettelulistalle :D

Paketista löytyi myös seuraavanlainen lahjakassi



Tässä vielä kassin sisältöä;

Muuta mitä paketista kuoriutui oli hopeisia koristeita kuuseen, kiitos näitä meillä tarvitaan vanhojen lisäksi :D Paketissa oli myös muffinsivuokia, nuo pienemmät taidan laittaa Rocky Roadseihin ja isompiin pitää laittaa jotain pullaa tulemaan. Karkkikepit on kuuluneet aina meidän joulukuuseen, joten ne tulee saamaan paikkansa siellä. Jouluparaati-levy lähtee mun mukaan työpaikalle ilahduttamaan oman ryhmän pieniä joulun tunnelmaan heti joulukuun alussa. Kiitos ihana jouluystäväni, tämä paketti ilahdutti mua ja muitakin :)

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hyväntekeväisyyttä Jouluna 2015

Jouluna 2001 elin aikamoisessa taloudellisessa ahdingossa. Olin ollut työttömänä pitkään eikä tulevaisuus näyttänyt juurikaan ruusuisemmalta. Itkeskelin asiaa äidilleni ja kerroin miten työttömyyskorvaukset tulisivat vasta joulun jälkeen ja lompakko on tyhjä laskujen jälkeen.Myöskin mätkyjen maksaminen aiheutti ylimääräistä tuskaa, vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään iso summa. Huoli joulun järjestämisestä ja kaikesta muusta tuntui niin ahdistavalta. Eipä äitikään minua pystynyt auttamaan, itselläänkin oli tuolloin työttömyyttä ja pari nuorimmaista asui edelleen kotona. 

Istuin eräänä päivänä kirjastossa lukemassa, eipä työttömällä ollut muuta kuin aikaa. Lehdessä oli ilmoitus että kotipaikkani seurakunta jakaisi jouluavustuksia vähävaraisille. Pitkään mietin uskaltaisinko hakea tuollaista apua itselleni. Loppujen lopuksi seisoin avustujonossa sinä päivänä kun avustuksia jaettiin. Oman vuoron tullessa tunsin ihan hirmuista helpotusta, sain kassillisen elintarvikkeita jauhoista alkaen sekä vielä ostolapun läheiseen kauppaan. Itkuhan se tuli kun yksi taakka oli poissa harteilta. Sillä ostolapulla saatiin hankittua ruokaa myös joulun yli ja pärjäsin hyvin seuraaviin korvauksiin saakka. 

Tuo oli ensimmäinen ja viimenen kerta kun olen joutunut avustusta hakemaan, mutta se helpotuksen tunne on vieläkin voimakkaana muistissani, joku auttaa kun on vaikeaa. Tästä on lähtenyt minun auttamiseni joulun aikaan. 

Facebookissa on Jouluapua-ryhmä joka auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Itse olen auttanut useampaa perhettä tuon ryhmän kautta ja nytkin on lähdössä paketteja maailmalle. Kun itse muistaa miten ahdistavaa oli kun ei tiennyt miten joulun järjestäisi, niin ymmärrän noiden ihmisten avuntarpeet oikein hyvin. Itse olen enimmäkseen neulonut sukkia paketteihin, hankkinut leluja pitkin vuotta ja muutamalle perheelle olen luvannut tehdä jouluksi laatikot sekä rosollia. Laitetaanko mekin hyvä kiertämään vielä enemmän?

Joulupaketti lähdössä uuteen kotiin

torstai 15. lokakuuta 2015

Salaisen jouluystävän paketti nro 1

Viime vuosina mulla on tullut perinteeksi ilmottautua Salainen jouluystävärinkiin, ja tämä onkin ollut mulle tosi mieluisaa touhua.

Eilen oli tietokoneen päällä postipaketti ja pakkohan se oli juosta illan hämärässä postiin hakemaan pakettia. Viime vuoteen verrattuna paketin haku oli suorastaan helppoa, kun posti on nykyään naapuritalossa, ei tarvitse kärvistellä kovinkaan kauaa jännityksessä

Salainen jouluystäväni oli todellakin saanut minut yllätettyä mukavalla tavalla. Ihana paketti kertakaikkiaan.


Sisältökin oli mitä mieluisin. Erityisesti tämä ihana kynttilä sai hymyn esille. Viime vuonna olin ajatellut hankkia juuri tämän mallin kynttilän, ja ostinkin sen. Sattumusten kautta kynttilä onnistui kuitenkin päätymään roskakoriin ja uutta en saanut tilalle. No nyt on toivottu kynttilä kotona.


Paketista löytyi myös todella mukava piparkakkusetti sekä piparkakkumaustetta, jota tullaan viikonloppuna testaamaan tenavien kanssa. Toivottavasti meidän kuuset onnistuu hyvin :D Sokerikuorrutetta on jo kaapissa valmiina.


Paketista kuoritui myös jouluisia servettejä, näitä taidan säästellä vielä lähemmäksi joulua, tai ehkä jopa jouluun saakka, kunnes tonttukuvioiset kupit katetaan kahvipöytään :)


Kauniit, punaiset kynttilätkin lämmittivät mieltä kovasti, niillekin olen jo miettinyt millaisiin jalkoihin ne tulevat. Kynttilät oli pakattu allaolevaan pussiin :)


Nämä herkut taas saavat odottaa että saan muutaman minuutin omaa aikaa, näiden kanssa aion viettää muutaman mukavan hetken joululeffojen parissa :D


Olen niin iloinen, ja mykistynyt tästä lahjasta. Kiitos ihana salainen jouluystäväni. :D

maanantai 17. elokuuta 2015

Joulun kaipuu

Tänään iski pitkästä aikaa ihan todellinen "voi kun olis joulu jo" fiilis. 


Se tunne kun leivot ekan kerran pipareita ennen joulua ja fiilistelet Toljanteria katsomalla 


Kun ekan kerran juot glögiä ja tunnet tulevan talven kirpeyden ilmassa, kynttilöiden luodessa tunnelmaa



Kun jouluaterian ensimmäinen koeversio on tehty



Kun laatikot saatu tehtyä aattoa varten pakastimeen

'

Kun ensimmäisen kerran lumi tulee maahan ja joulu tuntuu niin läheiseltä asialta



Kun lahjat on pakattu ja postipaketti lähtee kohti pohjoista 



Kun joulukoristeet alkavat löytämään paikkansa






Kun kinkku on valmis uuniin ja kinkunvalvojaiset alkavat


Kun kuusi on koristeltu ja kaikki on valmista


Ne monet pienet asiat mitkä tekevät joulun <3

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kirppislöytöjä joulua 2015 ajatellen

Viime joulun aikaan töissä jäi omasta mielestä lapsille järjestettävä joulukalenteri jotenkin laimeaksi. En vaan saanut tarinaa syttymään kunnolla. Tänään käväisin tuossa lähikirppiksellä tutkailemassa tarjontaa. Nämä kaverit hyppäsivät eteeni eräältä pöydältä. Pakkohan kaverukset oli ottaa mukaani. Tarina lähtikin jo elämään mielessäni, ja työkaverille lähti tekstari: Älä huoli tämän vuoden joulukalenterista töissä, mulla on jo homma melkein hanskassa... :D Saanko esitellä: Tiina ja Tarmo - tonttu, jotka tulevat ilahduttamaan päiväkotiryhmäni joulukalenteria joulukuussa 2015


torstai 19. maaliskuuta 2015

Omassa kodissa

Viime viikot on olleet superkiireisiä sekä työ- että kotielämässä. Tämän kuun alussa tehtiin iso muutos elämässä ja ostettiin oma koti. Viime viikonloppuna tuli siivottua vanha asunto viimeisen kerran ja nyt ollaan sitten eletty tällaisen tilanteen keskellä. Muuttolaatikoita siellä ja täällä...


Nyt onneksi asunto alkaa muistuttamaan ihmisasuntoa eikä laatikkoläjää, joten  aikaa on jo hiljalleen omalle harrastukselle. Meidän keskimmäinen halusi itselleen ampparisukat, joten pakkohan ne oli ottaa työn alle. Koko on siro 43, mutta jotenkin nopsaan nuo tuntuvat valmistuvan. Ehkä johtuu siitä että kun on vain kaksi lankaa ja tavallista oikeaa neulotaan :)

Uudessa kodissa olen erityisen ihastunut keittiöön ja nyt joutuu aika kovaan testiin uuni. Tämä on ollut pari päivää sulamassa jääkaapissa ja huomenna sitten testataan miten kinkku paistuu jouluaatoksi... :) Tää on meidän tuparikinkku. Meillä on meinaan ollut tapana että talvilomaviikolla paistetaan kinkku ja fiilistellään joulua. Tänä vuonna kinkun paisto jäi talvilomalla, mutta paistellaan kinkku tupareita varten :)